Grisegode resultater for Tveit kunde

Grisegode resultater for Tveit kunde

Oddlaug og Osmund Birkeland satset stort på smågris for 10 år siden, nå har det gitt grisegode resultater. Bøndene fra Vikedal i Rogaland har den beste besetningen med smågris, og topper statistikken for landets griseprodusenter.

Rekordår i 2018

2018 ble nok et rekordår når det gjelder effektivitet hos purker. Resultatene viser en gjennomsnittlig økning på 0.2% per årspurke. Fremgangen skyldes ifølge Ingris-resultater en økning i kullstørrelsene. Det gjennomføres stadig nye undersøkelser av besetningene i landet, og vi er stolte over å presentere en av våre kunder på topp i landet.

Tveit kunde topper statistikken

Oddlaug og Osmund Birkeland satset i 2009 på smågrisproduksjon, med fokus på en SPF besetning. SPF står for spesifikk patogen frihet. Dette innebærer at besetningen er fri for definerte sykdomsfremkallende mikrober (virus), noe som krever gode rutiner og tiltak fra bøndene.

Ti år etter oppstart topper de listen i landet. Besetningen har en imponerende tilvekst på smågris fra avvenninger til salg. Den gode tilveksten, samt lav dødelighet og fôreffektivitet gir smågrisbesetningen 350 poeng på listen.

Statistikk beste besetning smågris

Statistikk hentet fra Ingris Årsstatistikk 2018

Vi gratulerer så mye til Oddlaug og Osmund med de gode resultatene!