Gjør regnskapet enklere for bøndene

Gjør regnskapet enklere for bøndene

Bønder er som alle andre. De ønsker en enkel og effektiv håndtering av regnskapet, slik at de kan bruke tiden sin på andre ting. Tveit Regnskap har 50 års erfaring med dette, og har dessuten inngående kunnskap om landbruk.

– Da det først ble snakket om digitalisering for et par år siden, hørtes det litt skremmende ut. Men nå kunne jeg aldri gått tilbake til papir. Det er et helt nytt liv å kunne sende og motta fakturaer elektronisk. Man har alltid full kontroll og en helt oppdatert oversikt, sier Egil Håheim.

Han har ett enkeltmannsforetak og ett DA innen landbruk, og er i tillegg daglig leder i entreprenørbedriften Elementmontasje Vest AS. Alle virksomhetene bruker tjenestene til Tveit Regnskap.

Heldigitalisert regnskap

Tveit er et av landets største regnskapskontorer innen landbruk. For halvannet år siden tok selskapet i bruk den skybaserte delen av regnskapsprogrammet Duett, for å forenkle prosessene for sine kunder.

– Med Duett tilbyr vi full digitalisering. Du kan betjene hele regnskapet ditt i dette systemet, forteller Jarle Pedersen, faglig leder for landbruk i Tveit Regnskap.

– Det viktigste er å redusere papirflyten, slik at vi kan drive regnskapsarbeidet så effektivt som mulig. Papir er på vei ut, og etter hvert vil alt foregå elektronisk, forklarer han.

Systemet er enkelt å håndtere: I Duett vil du få tildelt en personlig side, hvor du kan holde kontroll på regnskapet via PC, nettbrett eller mobiltelefon. Fakturaene kommer ferdig utfylt, og du trenger kun å godkjenne og signere. Deretter går de automatisk inn til riktig konto i regnskapet. Resultat- og prosjektrapporter er tilgjengelig på den personlige siden, og du kan søke opp hvilket som helst bilag fra tidligere.

Alltid på hugget

Tveit Regnskap markerer i år 50-årsjubileum. Helt siden oppstarten i 1969 har selskapet vært opptatt av landbruket og bøndenes hverdag, og de ansatte har et genuint engasjement for den norske bonden. Det vet Egil Håheim godt. Han har vært kunde hos Tveit i majoriteten av de 50 årene, helt siden 1979.

Det er et veldig godt samarbeid. Det kan nesten ikke bli bedre. Når jeg har spørsmål, er de alltid på hugget og klar til å hjelpe, sier Håheim, som ikke hadde trodd at han i så stor grad skulle ønske digitaliseringen velkommen.

– Jeg er egentlig glad i papir, men jeg har sluppet taket i ringpermen for godt. Og det gikk mye fortere enn jeg hadde trodd, sier han. I Tveit Regnskap er de opptatt av å fortsette å ligge i forkant av utviklingen.

– Vi tok i bruk de nye løsningene i Duett- systemet så fort de kom, og følger hele tiden med på det som skjer i bransjen. Det handler om at kundene skal få det beste tilgjengelige tilbudet til enhver tid, sier Jarle Pedersen.

Kart over Tveit Regnskap kontorer

Fakta om Tveit:

  • Har 215 ansatte. Cirka 50 av disse har inngående kjennskap til landbruket gjennom utdanning og/ eller arbeidserfaring.
  • Betjener cirka 1500 landbrukskunder og ytterligere 2200 bedriftskunder.
  • Bistår også med økonomiske vurderinger, taksering, kurs, foredrag, rådgiving og mye annet.
  • Hovedkontoret ligger i Vindafjord i Rogaland. I tillegg finnes 16 avdelingskontor i Norge.

Ønsker du å høre mer om våre landbrukstjenester?

Ta kontakt med Jarle – vår leder på landbruk!

Jarle Pedersen

Avdelingsleder/faglig leder landbruk
T: +47 982 53 946
E: jarle-p@tveit.no