Droppet ut av skolen for å bli klesselger

Droppet ut av skolen for å bli klesselger

Foto f.v: Bedriftsrådgiver og autorisert regnskapsfører i Tveit Regnskap, Jan Roger Narrevik & gründer og daglig leder i Condor retail AS, Nils Konrad Bua.

– Tveit har vært med fra dag 1, og har vært helt uvurderlig, sier gründer og daglig leder i Condor retail AS, Nils Konrad Bua.

Markedsledende i Haugesund

Condor er en klesbutikk for menn som vil være unge, og unge som vil være menn. I løpet av åtte år har bedriften vokst fra én til tre forretninger, og blitt markedsledende på sitt område i Haugesund.
– Ingen av konkurrentene selger like mye som oss, sier Nils Konrad Bua.
Bua er en atypisk gründer. Han fortrekker å være mest mulig i butikk og møte kundene. Han har ingen utdanning og lite økonomisk peiling, i følge han selv.
–  For å si det sånn, jeg kan selge klær, men der stopper det. Nettopp derfor har samarbeidet med Tveit vært enormt lærerikt og trygt.

Ekte patriot og bystyrerepresentant  

Bua har solgt klær i hele sitt voksne liv. Før han etablerte Condor retail AS i 2011 jobbet han som butikkansatt i ulike klesforretninger. I tillegg til å være aktiv i næringslivet, er han også ivrig i politikken som bystyrerepresentant.
– Jeg er i tillegg medlem i Haugesunds Handelsstands Forening, som er en organisasjon for butikker og næringsdrivende i Haugesund. Det var her jeg kom i kontakt med Tveit Regnskap og Jan Roger, som er vår rådgiver. Herfra gikk det fort.
– Condor gikk raskt fra idé til etablering, og i dag er vi 13 ansatte, i tillegg til vår rådgiver i Tveit som vi pleier å kalle finansdirektøren, legger han til lattermildt.

Iron man, skihopping og kapproing

Til tross for en travel arbeidshverdag, ligger ikke Bua på latsiden når han fri. Heller tvert i mot. Tidligere i år deltok han blant annet på Iron Man i Haugesund.
– Det var 15 timer i full aktivitet, og jeg debuterte og la opp på en og samme dag, legger han til.
I tillegg driver gründeren både med skihopping og kapproing.
Hver 17. mai stiller Condor retail AS mannsterke til kapproing i Haugesund kl 07:00.
– Dette er en 140 år gammel tradisjon i byen, og er en av våre måter å vise oss i bybildet på. Vi ønsker å gi tilbake og være aktive i samfunnet.

Tveit = suksessfaktor

Bua legger ikke skjul på at samarbeidet med Tveit Regnskap har vært avgjørende for Condor retail AS.
– Jeg kunne snakket i timevis om Tveit og vår rådgiver Jan Roger. Han er definitivt en av bedriftens suksessfaktorer. Vi snakker sammen nesten daglig og han har full kontroll på driften vår. Jan Roger svarer ofte på spørsmål, før vi har rukket å stille dem engang, forteller Bua.
Også Jan Roger er fornøyd med samarbeidet.
– Nils Konrad er en fryd å samarbeide med. Han er alltid positiv og endringsvillig, noe som har blitt veldig viktig i tiden vi er inne i. De eneste gangene vi kan være uenige er når det er snakk om skatt, da slår regnskapshodet mitt inn og ligningens-abc blir tatt frem. Og som alle vet så passer ikke skatteregler alltid helt sammen med sunn fornuft. Men regner med at Nils Konrad som er ivrig i politikken ordner opp i det, sier han lattermildt. 

Visma-kunde

Condor retail AS benytter seg av Visma sine systemer og Bua forteller at de er fornøyde med det.
– Vi har kassesytem og lagersystem fra Visma, og det fungerer veldig bra.
Rådgiver Jan Roger legger til at Condor retail AS har vært med på hele den digitale reisen og begynte i 2011 med den gode gamle bilagspermen full av papir. Etter hvert som teknologien har kommet på plass så har selskapet tatt i bruk nye verktøy fortløpende. Det eneste som mangler nå for å være 100%  digitale er å komme i gang med elektronisk timeregistrering.

Stor fisk i liten dam

Til tross for at Condor retail AS i dag er en solskinnshistorie, har det ikke alltid vært slik.
– Vi prøvde blant annet å etablere oss i Stavanger, det fungerte ikke. Tveit Regnskap og Jan Roger fulgte oss tett hele veien, og hjalp oss tilbake på beina igjen.
I dag ser Bua dog svært lyst på bedriftens fremtid.
– Vi har tatt det litt tilbake, og er nå stor fisk i liten dam, i stedet for omvendt. Vi aner ikke hva fremtiden vil bringe, men alle er med på å peke ut veien vår – kolleger, samarbeidspartnere og Tveit Regnskap. Vi gleder oss til å se hvor vi havner.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Tveit Regnskaps jubileumsmagasin november 2019.