Derfor valte Bakketun Gard landbruksrekneskap hos Tveit

Derfor valte Bakketun Gard landbruksrekneskap hos Tveit

Hans Vikøyr er innehavar av dei idylliske småbruket Bakketun Gard på Bontveit, like utanfor Bergen. Garden har vert i familien i generasjonar og vert dreven i dag av Hans med familie. Frå og med 2018 har det satsar for fullt på kortreist konsumeggproduksjon.

Draum om å drive med dyr

Heilt sidan Hans var liten, har han elska dyr. I mange år har gjekk han med ein draum å ha husdyr på familiegarden og i 2002 vart dette ein realitet.

At han skulle ende opp med eggproduksjon, var heilt tilfeldig. For ei stund tilbake i tid, fekk Hans og kona tre høns i gåver. Høns gav meirsmak og utviklinga gjekk fort gradvis frå tre høns, til 600 og no sist opp til 7 500 høner.

Brune og kvite egg

Bakketun Gard leverar halvt om halvt med brune og kvite egg. Dette er dei åleine om å gjere. Kundane opplev det som spanande og eksotisk når dei oppdagar brune egg i pakken. Men, det er ikkje berre variasjonen i fargen på skalla som er viktig for Hans. Eggeplomma skal også ein ekstra klar og fin gulfarge. Dette sikrar Hans med å bruke eit spesielt kraftfôr, som inneheld naturlege ingrediensar som gjer at eggeplomma får ein knasj fin gulfarge.

Fullsatsing i 2018

Sommaren 2018 satsa familien for fullt på kortreist konsumeggproduksjon. Dei var då bevisst på at dei trengte ein moderne og framtidsretta rekneskapsførar. Valet vart Tveit Regnskap, då Hans hadde inntrykk av at Tveit hadde erfaring med landbruksrekneskap. Hans er svært fornøgd med samarbeidet og meinar dei har levert til forventingane! Dei moderne løysingane har gitt Hans ein enklare kvardag. Spesielt Duett MinSide, der han kan betale rekningar og sende faktura til sine kundar med tilhøyrande EHF-system, er Hans fornøgd med.

«EHF-faktura er en draum! Eg brukar mindre tid på kontorarbeid, og får meir tid ute med hønene»

Bakketun Gard er i dag en del av REKO-ringen, og eggene deres leveres av spesialgrossisten Troye. Eggene er også å finne på Bondens Marked på fisketorget i Bergen Sentrum.


Ønsker du å vita meir om kva Tveit kan gjera for deg og ditt landbruksrekneskap?


Ta kontakt på post@tveit.no eller Andreas – fagansvarlig for landbruksøkonomi i Tveit Regnskap!

Andreas Lundegård

T: +47 982 53 925
E: andreas@tveit.no